68734

İzmir'de, Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü ve PEN üyesi Yazar Sevim Korkmaz Dinç gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre Sevim Korkmaz Dinç, sabah 07.00 sularında evinden gözaltına alındı. Dinç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Dinç’e 5 gün avukat yasağı getirildi.
68734

Kadın Kazarlar Derneği, yazar Sevim Korkmaz Dinç’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi, “Sözün gücünden korkanlar şunu bilmeli ki sözü kelepçelemek mümkün değildir” dedi.

Kadın Yazarlar Derneği kurucusu, dönem sözcüsü ve PEN Yazarlar Derneği Üyesi Sevim Korkmaz Dinç dün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri tarafından İzmir’deki evinden gözaltına alınmıştı.

68734

Kadın Yazarlar Derneği tarafından, Yazar Sevim Korkmaz’ın gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı olarak yapılan açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğu vurgulanarak, yıllardır altına imza atılan sözleşmeler gereği; kişisel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının temel ilke olması gerektiği belirtildi.

KALEMİNİ KADINDAN VE BARIŞTAN YANA KULLANDI

Düşün insanlarının, gazetecilerin, yazarların gözaltına alınmadığı bir gün olmadığının kaydedildiği açıklamada, “Bugün de Kadın Yazarlar Derneği kurucusu, sözcüsü, PEN Yazarlar Derneği üyesi, barış savunucusu yazar Sevim Korkmaz Dinç sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır.
68734

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü, PEN üyesi, Yazar Sevim Korkmaz Dinç ile aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alınışlarının 7. gününde çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Barış Bloku’nun 2 Ocak 2016’da, barış talebiyle yaptığı eylemden dolayı gözaltına alınan kişilerle ilgili olarak savcı adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmalarını istedi. 7. Sulh Ceza Mahkemesi adli kontrol uygulaması ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmalarına karar verdi.

68943

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü, PEN Üyesi Yazar Sevim Korkmaz Dinç, 22 Aralık Perşembe gününden bu yana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutuluyor.  Osman Dinç, eşi Sevim Dinç’in kronik rahatsızlıkları bulunduğunu belirterek, sağlığından endişe ettiklerini dile getirdi. Öte yandan Dinç’in gözaltına alınma sebebinin geçen yıl Barış Blokunun yaptığı bir basın açıklamasından kaynaklandığı, bununla ilgili zaten yürüyen bir soruşturma bulunduğu ortaya çıktı.