“Cesaret, Umut, İsyan- Kadınlar Her Yerde” adlı projemize metin gönderme süresi 31 Ocak 2017 / 27 Şubat 2017 tarihleri arasındaydı. Türkiye’nin her yanından öykü ve deneme türünde altmış beş metin elimize ulaştı. Projemize destek vererek yazı gönderen herkese teşekkür ediyoruz. Her katılımcının emeği çok değerli.

Projemizde direnciyle hayatı dönüştürmenin ışığını hem kendimizle hem de diğer kadınlarla paylaşalım diye yola çıktık. Ancak gelen öykülerin çoğu kadınların içinde bulunduğu ezilmişliği, ikincileşmeyi, mağduriyeti anlatıyordu. Aile içi şiddet, ensest, tecavüz, işsizlik gibi konuları işleyen birçok metin ne yazık, kadınların bunlarla nasıl başa çıktıkları, eril dayatmalara nasıl direndikleri, nasıl değişip dönüşmemiz gerektiği konularına değinmiyordu. Bir arkadaşımızın dediği gibi, “Direnmeyi bilmiyoruz ki direnmeyle ilgili yazalım” cümlesi, bir gerçeği mi ifade ediyor acaba diye düşündük.

Hayatı her gün yeni baştan kuran kadınlar olarak birbirimizi dönüştürebilmeye yardımcı olacak, kadınların içindeki direnişi ortaya çıkarabilecek metin sayısının yeterince olmaması nedeniyle projemizi durdurma kararı verdik.

Emeği geçen arkadaşlarımıza ve yazarlarımıza teşekkür ederiz.

KYD 3. Kadın Öyküleri Projesi Sorumluları ve Seçici Kurulu